My Instagram

Kukorica

Kukorica

A legutóbbi idõben a kukorica más néven török búza vagy tengeri termesztése nagyon elterjedt. A virágzás idején a levélhüvelybõl fonalszerû „szakáll" („bajusz") lóg ki, amelyet a kukorica „hajának" is hívnak. Ez a növény gyógyhatású része. A virágzási idõ júniustól augusztusig tart. A kukorica szakállát vagy haját a beporzás elõtt kell levágni és árnyékban gyorsan megszárítani.

Ha bevált vizelethaitószerre van szüksége, akkor igyék kukorica hajából készített teát, amely egyszersmind hatásos, ártalmatlan fogyasztó és zsírtalanító szer is (jóléti társadalmunk elhízott, túlsúlyos egyedeinek a figyelmébe ajánlom ezt). Ha a kukoricahajat nem hagyjuk teljesen kiszáradni, akkor elveszti húgyhajtó tulajdonságát és hashajtóvá válik.

A húgyképzõ szervek betegségei, elsõsorban kõképzõdés, szívödéma és vizenyõk ellen a kukoricatea éppolyan hatásos szer mint vesegyulladás, hólyaghurut, köszvény és reuma esetén. Kisgyerekek, valamint idõs emberek ágybavizelése esetén éppolyan sikeresen alkalmazható, mint vesekólika gyógyításában. Az összes említett betegség esetén 2-3 óránként ajánlatos egy evõkanállal bevenni ebbõl a teából.

FELHASZNÁLÁSI MÓD

Teakészítés: 1 púpozott teáskanál kukoricahajat V4 liter forró vízzel leöntünk, rövid ideig áilni hagyjuk, nem édesítjük.